Monday, March 11, 2013

ΥΠΕΚΑ: Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, για τη Διαχείριση Απορριμμάτ​ων στη Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2013
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Αναπληρωτής κ. Καλαφάτης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κα. Ευαγγελίδου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου–Δυτ.Ελλάδας & Ιονίου κ. Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Νίκας και οι Δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Καμιζής, Πύλου κ. Καφαντάρης, Ευρώτα κ. Γρυπιώτης και Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ.



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε ευρύτατη συζήτηση προς την κατεύθυνση της αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων και ευθυνών και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

· Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την αδειοδότηση, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού μεταβατικής διαχείρισης που έχει προτείνει ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ (διαλογή, κομποστοποίηση, δεματοποίηση, προσωρινή αποθήκευση), καθώς και όλα τα απαιτούμενα έργα υποδομής στις περιοχές που έχουν υποδειχθεί, ή θα υποδειχθούν από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ και τους Δήμους.
· Οι Δήμοι επισπεύδουν με ενέργειές τους την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων.
· Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ αναλαμβάνει τη λειτουργία των σταθμών μεταβατικής διαχείρισης
· Μέσα στην εβδομάδα από 19 έως 22 Μαρτίου, θα διοργανωθούν στην Τρίπολη τεχνικές συσκέψεις από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μ. Αγγελάκα, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, τους εμπλεκόμενους Δήμους και εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ενέργειες, οι αρμόδιοι, οι επισπεύδοντες και όλες οι λεπτομέρειες για την ταχύτατη ωρίμανση και υλοποίηση των υποδομών μεταβατικής περιόδου.
· Η ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ θα επισπεύσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις και λοιπές ενέργειες για τη χρηματοδότηση των δράσεων μεταβατικής διαχείρισης που κρίνονται επιλέξιμες.

Ειδικότερα για τους Δήμους Ερμιονίδας και Τρίπολης θα οριστικοποιηθεί, κατά προτεραιότητα, σχέδιο βραχυπρόθεσμης αντιμετώπισης της διαχείρισης απορριμμάτων, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα
ΥΠΕΚΑ

11/3/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin