Wednesday, February 27, 2013

ΥΠΕΚΑ: Αυστηρότερες ποινές για την παράνομη υλοτομία

Την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την παράνομη υλοτομία προβλέπουν οι επείγουσες ρυθμίσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.
Με συγκεκριμένη διάταξη, το όριο, μέχρι του οποίου τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται σε βαθμό πταίσματος, μειώνεται από τα εξακόσια στα διακόσια με την υπέρβαση του οποίου πλέον τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επίσης μετατρέπονται σε κακούργημα τα αδικήματα εκείνα που προκαλούν στο δάσος ζημία που υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται επιβολή διοικητικής κύρωσης προστίμου ανά μονάδα μέτρησης της παρανόμως υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας.

Σημαντική είναι η αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η κατάσχεση όχι μόνο των μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παράνομη υλοτομία (και μεταφορά) αλλά, επιπλέον, τόσο της άδειας κυκλοφορίας όσο και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού.

Το τελευταίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου επιστρέφεται μετά την παρέλευση τριμήνου από την καταβολή του προστίμου. 
.imerisia.gr
27/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin