Friday, February 22, 2013

Στα σκαριά τουριστική συμφωνία με την Σερβία

Τη βαρύτητα που δίδεται στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Σερβία επανέλαβε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Βελιγραδίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου, ο οποίος παρέστη στα χθεσινά εγκαίνια της Έκθεσης κι επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στις δυνατότητες που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες.
Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία ολοκληρώνει, σήμερα, την επίσκεψή της στη σερβική πρωτεύουσα, ανέφερε ότι με τον Σέρβο ομόλογό της Γκόραν Πέτκοβιτς συμφώνησαν να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας τουριστικής συμφωνίας, με δεδομένο ότι η ισχύουσα υπεγράφη το 1959 και δεν καλύπτει πλήρως τη σημερινή πραγματικότητα.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό, επισημαίνοντας ότι προσφέρονται στον επισκέπτη ποικιλόμορφες δυνατότητες, αφού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όποιο σημείο της Ελλάδας και να επισκεφτεί κάποιος - την ηπειρωτική ή τα νησιά - μπορεί να συνδυάσει θάλασσα και φύση, ιαματικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.
Αναφέρθηκε δε στις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού, αναγγέλλοντας πολλά επενδυτικά προγράμματα για τουρισμό υψηλού επιπέδου.
Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε αισιόδοξη για το 2013 σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας ότι τα μηνύματα που φτάνουν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Σε ερώτηση Σερβίδας δημοσιογράφου για το πώς αναμένεται να επηρεάσουν τον τουρισμό η κρίση και οι συνεχείς διαδηλώσεις και απεργίες, η Ελληνίδα υπουργός απάντησε: "Οι διαδηλώσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για μια κατάσταση και αυτά είναι κατανοητά, αλλά ποτέ δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο με ξένους τουρίστες. Σε σχέση με το 2012, η κατάσταση φέτος είναι καλύτερη και διαβεβαιώνω όλους τους ξένους επισκέπτες ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και ευχάριστος προορισμός".
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, αφού επισήμανε ότι αποτελεί κύριο προορισμό των Σέρβων αλλά και των επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ότι, πέρα από τη γεωγραφική εγγύτητα, η καθαρή θάλασσα, η ποιότητα των υπηρεσιών, η παραδοσιακή φιλοξενία και οι προσιτές τιμές αποτελούν τους βασικούς λόγους, για τους οποίους οι πολίτες από τις γειτονικές χώρες επισκέπτονται τη συγκεκριμένη περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
"Στόχος μας είναι να αποκτήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα δωδεκάμηνη προοπτική συνδυάζοντας το τετράπτυχο: θάλασσα, θρησκευτικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός και σόπινγκ" τόνισε ο κ. Καράογλου. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον ιαματικό τουρισμό ανήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος για την καταγραφή και επικύρωση όλων των ιαματικών πηγών, που συνολικά, σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τις 700, όπως ανέφερε.
"Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των ιαματικών πηγών με πολύ αυστηρές παγκόσμιες προδιαγραφές ώστε το προϊόν που προσφέρουμε να είναι πιστοποιημένο και κατάλληλο για τους ιαματικούς λόγους που προσφέρεται" ανέφερε ο κ. Καράογλου, συμπληρώνοντας ότι "η Ελλάδα και στον τομέα του ιαματικού τουρισμού θα είναι πολύ σύντομα στη θέση να δώσει ένα βροντερό παρών".
Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, σήμερα και αύριο, θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες της Σερβίας.
22/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin