Wednesday, February 13, 2013

Αρχίζει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Μεταβιβάζεται το 51% των μετοχών μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.....
Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την Τετέρτη την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών της ΕΥΑΘ και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.Το Δημόσιο θα διατηρήσει 23%.  

Η ΕΥΑΘ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας διαπραγματεύεται στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταρεία απασχολεί 287 άτομα και διαχειρίζεται 510.000 συνδέσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο τζίρος το 2011 ανήλθε σε 75,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 26 εκατ. ευρώ.

Η πηγές και το φυσικό αγαθό δεν πωλούνται, θα παραμείνουν στο Δημόσιο μέσω της ΕΥΑΘ Παγίων.
 
Παπαστάθης Αργύρης
13/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin