Monday, February 25, 2013

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σφαγεία και τυροκομεία

Υπουργική απόφαση που ρυθμίζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με χρήση βιοαερίου υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτος.
Οι μονάδες βιοαερίου αξιοποιούν τα απόβλητα και υπολείμματα από κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σφαγεία, γεωργικές βιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, κονσερβοποιίες φρούτων βιομηχανία ζάχαρης, αρτοβιομηχανίες, γαλακτοβιομηχανίες, ποτοποιίες, βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος ή αλιευμάτων κλπ.) ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την απόφαση αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων αυτών, διευκρινίζεται ο τρόπος διάθεσης των υπολειμμάτων και απλοποιούνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αδειοδότησή τους.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η διαχείριση των αποβλήτων αυτών αποτελεί χρόνιο πρόβλημα αφού, σε πολλές περιπτώσεις, απορρίπτονται ανεξέλεγκτα υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.
.agelioforos.gr
25/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin