Friday, February 01, 2013

ΥΠΕΚΑ: Συνεδρίαση Ομάδας Συντονισμο​ύ για τη Λίμνη Κορώνεια

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ομάδας συντονισμού δράσεων που έχει συγκροτηθεί από τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, με σκοπό την προώθηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης της λίμνης Κορώνειας. Ο Υπουργός Αναπληρωτής έχει δώσει ήδη κατευθύνσεις για επίμονη, στοχευμένη και ουσιαστική εργασία για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, καθώς το ΥΠΕΚΑ έχει ισχυρή βούληση να υπάρξουν αποτελέσματα στην περιοχή, όπως αποτυπώνεται από την εκπροσώπηση κορυφής στη Διυπουργική Ομάδα Συντονισμού.


Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, συμμετείχαν ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, κ. Κ. Τριάντης, εκπρόσωπος του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Ν. Κολοκοτρώνη, εκπρόσωπος του ΕΠΠΕΡΑΑ, κος Ε. Σαγανάς, καθώς και τα μέλη της Ομάδας συντονισμού δράσεων. Ειδικότερα, παρευρέθησαν οι κκ. Κ. Μήτσιου, Τομεάρχης Βορείου Ελλάδας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Απ. Γιάντσης, Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χ. Μιχαλοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Πασχαλίδης, Διευθυντής ΔΕΥΑ Λαγκαδά, Δ. Μπόμπορη, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης, Γ. Ζαλίδης, Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και Ε. Μπούσιου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ομάδας συντονισμού συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των έργων αποκατάστασης του αναθεωρημένου Master Plan, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και η επίσπευσή τους για την προστασία της λίμνης Κορώνειας. Σημειώνεται ότι το Υποέργο 1 «Έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπου και βαθέων ενδιαιτημάτων στη λίμνη Κορώνεια» (9.821.099,93 €) συμβασιοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 και το Υποέργο 3 «Έργα λιμνοδεξαμενών ωρίμανσης» (2.456.333,65 €) συμβασιοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Επίσης, συζητήθηκε ένα πλαίσιο αγροτοπεριβαλλοντικών δράσεων που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα διαχειριστικά σχέδια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξει ημερίδα αποκλειστικά για το θέμα της λίμνης Κορώνειας με πιθανή ημερομηνία στα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, η Ομάδα συντονισμού με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων πραγματοποίησε επίσκεψη στη λίμνη Κορώνεια και στα έργα του προγράμματος αποκατάστασης της λίμνης που έχουν ολοκληρωθεί.
ΥΠΕΚΑ
01/02/13 

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin