Tuesday, January 15, 2013

Αντιδρούν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης για τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Ως ηλεκτροσόκ για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας χαρακτηρίζει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Οι αυξήσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις από 10% ως 12%, θα «είναι ένας νέος εφιάλτης στην καθημερινότητα των επιχειρηματιών», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι «ξεπερνούν κάθε λογική».


Ο πρόεδρος του ΒΕΘ τονίζει πως το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων θα μετακυλήσει στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών: «Η κοινωνία αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα μίας πολιτικής  που οδηγεί στην εξαθλίωση. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση προς όφελος της εταιρείας, μη λαμβάνοντας, όμως, υπόψη ότι υπό αυτές τις συνθήκες πολίτες και επιχειρηματίες οδηγούνται στην εξόντωση».

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, που αποτελεί το μέγα ζητούμενο σε μία οικονομία που βουλιάζει, επί μακρόν, στην ύφεση και στη λιτότητα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ τονίζει ότι «ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει άλλες αντοχές. Η πτωτική πορεία της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και η παραμονή ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό στερούν ρευστότητα από την ελληνική αγορά. Δυστυχώς για όλους μας η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με δανεικά από την τρόικα. Πρέπει άμεσα να γίνει ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που εξήλθαν στο εξωτερικό και να ανοίξουν, εκ νέου, οι κάνουλες των τραπεζικών ιδρυμάτων που παραμένουν ερμητικά κλειστές».

 Όλγα Γκάλη
.protothema.gr
15/1/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin