Thursday, January 17, 2013

Οι εκτάσεις της Καλντέρα ανήκουν στο δημόσιο

Οι εκτάσεις της Καλντέρα στη Σαντορίνη, όπου το 2007 βυθίστηκε το κρουαζερόπλοιο «Sea Diamond», ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.
Αυτό αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Αν. Κανελλόπουλου. Στο ανώτατο δικαστήριο είχε προσφύγει με αίτηση αναίρεσης ανώνυμη εταιρεία επιχειρώντας να ακυρωθεί απόφαση του Εφετείου Αιγαίου, με την οποία επίσης δικαιωνόταν το Δημόσιο.

Το Δημόσιο από την πλευρά του είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας, διότι είχε ξεκινήσει έργα σε έκταση απόστασης μικρότερης από 90 στρέμματα, από την Καλντέρα. Το Δημόσιο επικαλέστηκε τη νομική κατάσταση της περιοχής, η οποία ανέκαθεν ήταν βοσκότοπος και γκρεμνός.

Ουσιατικά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισήγηση Κανελλόπουλου ότι οι εκτάσεις ανέκαθεν ήταν δασικές, αιγιαλός και κοινόχρηστα βοσκοτόπια. Όπως είπε οι εκτάσεις των Κυκλάδων εξουσιάζονταν μόνο από το ελληνικό κράτος ως διαδόχου του Οθωμανικού κράτους. Η υπόθεση θα κριθεί και από το Γ΄τμήμα του Αρείου Πάγου σε σχέση και με άλλα νομικά θέματα.
17/1/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin