Saturday, January 19, 2013

Φωτοβολταϊκά σε σχολεία του Δ. Κορδελιού-Ευόσμου με χορηγία ΕΛΠΕ

Στην  εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών μονάδων  ισχύος 10 KW, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο 2ο – 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και στο 2ο Γυμνάσιο -Λύκειο  Κορδελιού, προχώρησε  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Στη δύσκολη αυτή εποχή  όπου οι οικονομικές δυσκολίες δημιούργησαν ανεπιθύμητες καταστάσεις σε όλες τις οικογένειες ο δήμος  προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα του  για αυτό  αιτήθηκε την δωρεάν   εγκατάσταση των φωτοβολταικων από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ.

Τη διαχείριση των εσόδων από τα  φωτοβολταικά θα έχει η Σχολική Επιτροπή. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος ευχαριστεί τα ΕΛ.ΠΕ για την άμεση ανταπόκριση και ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη, στόχος του Δήμου είναι η επέκταση της τοποθέτησης φωτοβολταικών  και σε άλλα Σχολεία του Δήμου,  γιατί με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφενός μεν προστατεύουμε το περιβάλλον και αφετέρου συμβάλλουμε  στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την προστασία  του περιβάλλοντος ο άλλοτε δήμος Ελευθερίου Κορδελιού ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που είχε προσχωρήσει στην  εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τοποθετώντας το 2007 τα πρώτα 8 φωτοβολταικά  συστήματα για τον φωτισμό της   πλατείας Εθνικής  Αντίστασης.
.energypress.gr
18/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin