Friday, January 18, 2013

«Ψήνεται» στους 45,8 βαθμούς Κελσίου το Σίδνεϊ..Η θερμότερη ημέρα όλων των εποχών

Μίνα Αγγελίνη
«Κόκκινο» xτύπησε σήμερα ο υδράργυρος στο Σίδνει της Αυστραλίας όπου το θερμόμετρο έδειξε σήμερα 45,8 Βαθμούς Κελσίου . Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για την πιο ζεστή μέρα όλων των εποχών στη «χώρα των καγκουρό».
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δροσιστούν στις παραλίες την ώρα που στην νότια πλευρά της Αυστραλίας μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές.



Την ίδια ώρα,  στην  Τζακάρτα της Ινδονησίας οι  αρχές δίνουν μάχη με τις  πλημμύρες με τουλάχιστον 11 ανθρώπους να χάσουν την ζωή τους και χιλιάδες να έχουν μείνει άστεγοι. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν μαζί με τον στρατό να διασώσουν τους εγκλωβισμένους. Σύμφωνα με κπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών , περισσότεροι από 18 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν.

Στη Βρετανία, δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στη πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης .

Περίπου 60 πτήσεις ματαιώθηκαν στο Χίθροου. Το αεροδρόμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία έκλεισε για λίγο . Πτήσεις ματαιώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Σάουθαμπτον, στη νότια Αγγλία και του Νιουκασλ.

.protothema.gr
18/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin