Wednesday, December 19, 2012

WWF: Καμπανάκι για 129 νέα είδη

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει για ακόμη μία φορά το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF, δείχνοντας ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες απειλούν με εξαφάνιση είδη που… δε γνωρίζαμε την ύπαρξή τους.

Ο λόγος για μία διαβολική νυχτερίδα, έναν βάτραχο που τραγουδά σαν πουλί, καθώς και άλλα 127 νέα είδη, κυρίως φυτά, που εντόπισαν επιστήμονες στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ το 2011. 



«Τα καλά νέα είναι αυτές οι ανακαλύψεις, τα άσχημα νέα είναι ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολη στον κόσμο η προστασία και η διάρκεια ζωής ενός είδους στο περιβάλλον», δήλωσε ο Νικ Κοξ, υπεύθυνος του WWF, για την περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Μιανμάρ και την κινεζική επαρχία Γιουνάν.

Ανάμεσα στα είδη που ανακαλύφθηκαν είναι μια νυχτερίδα που το ρύγχος της έχει σχήμα σωλήνα και βαφτίστηκε «Βελζεβούλης». Η επιβίωση της νυχτερίδας αυτής εξαρτάται από  τα τροπικά δάση, το 30% των οποίων έχει καταστραφεί στην περιοχή μέσα σε 40 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση του WWF, αλλά είδη, όπως ο πύθωνας με κοντή ουρά στην Βιρμανία κινδυνεύει από τους λαθροκυνηγούς λόγω του κρέατός του, του δέρματός του, αλλά και γιατί είναι περιζήτητος από εκείνους που επιθυμούν ένα εξωτικό ζώο για συντροφιά.

.elzoni.gr
19/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin