Sunday, December 02, 2012

Δεύτερη η Ελλάδα στην αδυναμία εφαρμογής των Kοινοτικών Oδηγιών το 2011

Δεύτερη στις παραβάσεις για μη εφαρμογή των Kοινοτικών Oδηγιών κατάχθηκε η Ελλάδα το 2011, καθώς γι αυτή τη χρονιά, είναι αντιμέτωπη με 123 παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πρώτη στη λίστα των παραπεμφθέντων είναι η Ιταλία με παραπομπές για 135 υποθέσεις, ενώ η πιο αποτελεσματική χώρα στην εφαρμογή των Οδηγιών της Κομισιόν ήταν για άλλη μια χρονιά η Λετονία, έχοντας παραπεμφθεί στο Δικαστήριο 23 φορές.


Τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης για την Επιτήρηση της Εφαρμογής του Κοινοτικού Δικαίου στα κράτη της ΕΕ για το 2011, δείχνουν ότι στα τέλη του έτους ήταν ανοιχτές συνολικά 1775 διαδικασίες για παραβάσεις μη-εφαρμογής Κοινοτικών Οδηγιών.

Επιπλέον, η Κομισιόν προσέφυγε στο Δικαστήριο σε 9 περιπτώσεις με αίτημα για επιβολή προστίμων, εναντίον της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πολωνίας.

Πρώτη η Ιταλία και στις καταγγελίες

Το 2011 σύμφωνα με την έκθεση υπήρξαν 3,115 καταγεγραμμένες καταγγελίες από τους πολίτες της ΕΕ, κυρίως για περιβαλλοντικά ζητήματα, και υποθέσεις που αφορούν στην εσωτερική αγορά, όπως η αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Στην Ιταλία κατεγράφησαν οι περισσότερες καταγγελίες (386), ακολουθούμενη από την Ισπανία (306) και τη Γερμανία (263).

EurActiv.gr  




No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin