Wednesday, December 05, 2012

ΠαΣοΚ: Ενεση στα Ασφαλιστικά Ταμεία από την αξιοποίηση υδρογοναθράκων

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ έχει καταθέσει από τις 31 Ιουλίου 2012 πρόταση νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με το ΠαΣοΚ, αποτελεί μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί καθώς σύμφωνα με την εισηγητική μας έκθεση, τα αναμενόμενα έσοδα του ελληνικού δημοσίου σε βάθος 30ετίας, είναι της τάξης των 150 δις ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε χώρες με τη γεωλογική δομή της Ελλάδας, περίπου το 50% των εσόδων αναλογεί στην κάθε χώρα και το υπόλοιπο 50% αναλογεί κατά προσέγγιση σε επενδύσεις και έξοδα λειτουργίας εγκαταστάσεων, καθώς και έσοδα των αναδόχων.

Από τα έσοδα αυτά η διάθεση ενός σημαντικού μέρους τους (άνω του 70%) στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορεί να αποτελέσει μια νέα ιδιαίτερα μεγάλη πηγή χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το ΠαΣοΚ η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, έχει απαντήσει θετικά στην πρότασή αυτή.
Διαβάστε την πρόταση νόμου και την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε την επιστολή αποδοχής του υπουργείου Εργασίας
TOVIMA GR
5/12/12
----
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin