Tuesday, December 11, 2012

Θέμα στα ξένα μέσα η καταγγελία στην Κομισιόν για την εισφορά στα φ/β

Την προσοχή κλαδικών μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού έχει προσελκύσει η επικείμενη καταγγελία στη Κομισιόν από έλληνες επενδυτές αναφορικά με την αναδρομική επιβολή εισφοράς σε σταθμούς ΑΠΕ.
Σημαντικά μέσα εξειδικευμένα στα φωτοβολταϊκά, όπως το PV MAGAZINE αλλά και το pv-tech.org, αναφέρονται στη συγκεκριμένη προσφυγή, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του Δρ. Αντώνη Μεταξά, Διευθύνοντα Εταίρου του Δικηγορικού Γραφείου Μεταξάς και Συνεργάτες, στο οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός του έργου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο PV Magazine, ο Δρ. Μεταξάς υποστηρίζει ότι, εκτός των άλλων, υπάρχει παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας καθώς οι επενδυτές φορολογούνται επί των εσόδων τους και όχι επί των κερδών τους.
Στα σχετικά δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στην αμφισβήτηση από την πλευρά των επενδυτών της νομιμότητας της επιβολής αναδρομικών φόρων στις εγκαταστάσεις ΑΠΕ ενώ παρουσιάζεται το ιστορικό της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, το οποίο συνδέεται με την ανάγκη εξάλειψης του υπέρογκου ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ.
Η κατάθεση καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για τη νομική αμφισβήτηση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς, το οποίο θα ακολουθήσουν σειρά περαιτέρω νομικών ενεργειών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων εκ μέρους των παραγωγών ΑΠΕ. 
 .energypress.gr
11/12/12
-------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin