Tuesday, December 18, 2012

Αν φύγει το «χαράτσι» από τη ΔΕΗ, το κράτος θα χάσει εκατομμύρια

«Το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω. Εναλλακτικός τρόπος πρέπει να βρεθεί» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση στον Άρειο Πάγο που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης και πρόσθεσε: «Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι' αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε», επισήμανε.
.imerisia.gr
18/12/12
----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment:

 1. ΔΕΗ: Τοπικές επιτροπές θα αποφαίνονται για τη διακοπή σύνδεσης ....


  Toπικές επιτροπές στις περιφέρειες της χώρας, θα συστήσει η ΔΕΗ προκειμένου να εξετάζει πιο επισταμένα τις περιπτώσεις νοικοκυριών που κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης. Οι επιτροπές αυτές, θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία ή αντίθετα, οφείλονται σε κακή τακτική των καταναλωτών. Όπως δήλωσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός η συγκρότηση τους θα γίνει άμεσα προκειμένου να εντοπίζεται πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα, ώστε η εταιρία να το αντιμετωπίζει βοηθώντας τα νοικοκυριά αυτά.

  Οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, έγιναν στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Α. Παπαγεωργίου.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Ζερβός, το 2011 αίτηση για διακανονισμό υπέβαλαν 400.000 καταναλωτές και το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 700.000.

  Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».

  Όσον αφορά στο πρόβλημα με την κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η εταιρία σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών.

  http://www.ert.gr/eidiseis/oikonomia/ellada/story/147177/dei-topikes-epitropes-tha-apofainontai-gia-ti-diakopi-syndesis#.UT8WajdCd5U
  12/3/13

  ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin