Sunday, December 02, 2012

Προς το Αύριο: Μια «Ουρανούπολη» σε 90 μέρες!

Μια «κάθετη» πόλη που υψώνεται ως τον... ουρανό έβαλε σκοπό να χτίσει σε μόλις τρεις μήνες η κατασκευαστική εταιρεία Broad Group στην κινεζική πόλη Τσάνγκσα.
H Sky City, όπως ονομάζεται, αναμένεται να αποτελείται από 220 ορόφους, ορθώνοντας το ανάστημά της στα 838 μέτρα. Στο εσωτερικό της θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σχολεία, γραφεία και διαμερίσματα, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων.
Προκειμένου η εταιρεία να κερδίσει το στοίχημα του χρόνου, θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα προ-παρασκευασμένων μπλοκ τα οποία θα συναρμολογούνται επιτόπου με αποτέλεσμα να μπορεί να ολοκληρώνει ως και πέντε ορόφους την ημέρα. Παρά τον έντονο προβληματισμό πολλών, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το γιγαντιαίο οικοδόμημα θα συνεχίζει να στέκει αγέρωχο ακόμη και σε περίπτωση σεισμού ισχύος 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο υπερ-ουρανοξύστης αναμένεται να ξεπεράσει κτίρια-ορόσημα λόγω του «ανεμοδαρμένου» ύψους τους, όπως το Μπουρτζ Χαλίφα, 828 μέτρων, στο Ντουμπάι, τους πύργους Αμπράτζ Αλ-Μπαΐντ, 601 μέτρων, στη Σαουδική Αραβία, το πρώην Παγκόσμιο Κέντρο Οικονομίας της Ταϊπέι, στην Κίνα, Taipei 101, 509 μέτρων κ.ά.

Διαδικτυακή «μεζούρα» για online shopping Τις ακριβείς αναλογίες τους μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή προτού προχωρήσουν σε διαδικτυακές αγορές ρούχων μπορούν πλέον να υπολογίζουν οι καταναλωτές με τη βοήθεια ενός λογισμικού που δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ και του Κολεγίου Μόδας του Λονδίνου.  
Το λογισμικό ξεκινά ζητώντας το ύψος του χρήστη, με τη βοήθεια του οποίου δημιουργεί το τρισδιάστατο ομοίωμά του. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας ολόσωμης φωτογραφίας που λαμβάνεται μέσω της κάμερας του υπολογιστή ή του κινητού, το πρόγραμμα προσδιορίζει τις διάφορες αναλογίες του σώματός του, προσφέροντας έναν ακριβή οδηγό μεγέθους.
«Το να περιμένουμε από κάποιον που καταφεύγει στη διαδικτυακή αγορά ρούχων να διαθέτει τον χρόνο για να προχωρά στις απαιτούμενες μετρήσεις δεν είναι ρεαλιστικό. Το νέο σύστημα κάνει την όλη διαδικασία παιχνιδάκι» αναφέρει ο καθηγητής Εϊντριαν Χίλτον από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ.
Η τεχνολογία αναμένεται να είναι έτοιμη για το καταναλωτικό κοινό σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Εκτυπωτής… ηλεκτρονικών συσκευών Εχετε βάλει στο «μάτι» ένα χειριστήριο νέας γενιάς αλλά δεν έχετε τα χρήματα για να το αποκτήσετε; Κανένα πρόβλημα, απλά εκτυπώστε το! Ο λόγος για έναν επαναστατικό τρισδιάστατο εκτυπωτή που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόρικ, ικανό να εκτυπώνει ηλεκτρονικές συσκευές κατά παραγγελία.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μορφή απλού αγώγιμου συνθετικού πλαστικού χαμηλού κόστους, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βασικό υλικό για την «εκτύπωση» ηλεκτρονικών συσκευών με τη βοήθεια ενός φθηνού τρισδιάστατου εκτυπωτή οικιακής χρήσης.
Το carbomorph, όπως ονομάζεται το πρωτοποριακό υλικό, θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ηλεκτρονικά κομμάτια και αισθητήρες, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία περιοχών ευαίσθητων στην αφή, οι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν εύκολα με ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει το νέο υλικό για την εκτύπωση αντικειμένων με ευαισθησία στις ασκούμενες πιέσεις και στην αφή όπως π.χ. χειριστήρια ηλεκτρονικών παιχνιδιών ή μιας κούπας που μαρτυρά πόσο γεμάτη είναι. Επόμενος στόχος τους είναι η εκτύπωση πιο περίπλοκων δομών, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων για τη σύνδεση ηλεκτρονικών συσκευών σε υπολογιστές.

Γραμμ-iPhone-o Λίγη από την αίγλη περασμένων αιώνων αποφάσισαν να προσθέσουν στις «έξυπνες» συσκευές της Apple οι υπεύθυνοι της εταιρείας Restoration Hardware και δημιούργησαν ένα γραμμόφωνο για το... iPhone!
To Gramophone δανείζεται το χωνί του κλασικού φωνογράφου σε πραγματικό μέγεθος, που σε ρόλο ηχείου αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των μουσικών αρχείων που υπάρχουν αποθηκευμένα σε iPhone και iPad.
Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να προσθέσει τη συσκευή του στη βάση από ξύλο καρυδιάς. Το γραμμόφωνο δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία του και μπορεί να πολλαπλασιάσει τον ήχο της συσκευής κατά τρεις ως τέσσερις φορές.
Το εντυπωσιακό Gramophone διατίθεται μέσω Διαδικτύου (www.restorationhardware.com) στην τιμή των 249 δολαρίων - δηλαδή περίπου 192 ευρώ.
TOVIMA GR
2/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin