Tuesday, December 18, 2012

Επαναλαμβάνει την πρόταση αυξήσεων κατά 49% ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την πρόταση για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 49% επανέλαβε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η αύξηση αυτή θα αφορά την πιο χαμηλή κατηγορία από 0 εώς 800 κιλοβάτ και θα επιφέρει  αυξήσεις μέχρι και 10 ευρώ το μήνα για τα τιμολόγια της κατηγορίας αυτής στην οποία υπάγονται 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές. Στις υπόλοιπες κατηγορίες άνω των 800kw η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ η μέση κατανάλωση στη χώρα μας είναι 1400 με 1600kw.
Η πρόταση της ΔΕΗ είναι η αύξηση αυτή να γίνει σε 3 στάδια εντός του επόμενου 6μήνου.
«Από 1η Ιουλίου τα τιμολόγια πρέπει να είναι κοστοβαρή, είναι υποχρέωση της χώρας απέναντι στις κοινοτικές οδηγίες και το μνημόνιο. Αυτό υπάρχει από το πρώτο μνημόνιο, από το 2010 δηλαδή, η λογική ήταν ότι θα γίνει σταδιακή προσαρμογή που έγινε όμως μόνο εν μέρει και καλούμαστε μέσα στο επόμενο 6μηνο να καλύψουμε την διαφορά που δεν καλύφθηκε με ήπιο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ υποστήριξε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυξήσεις για τους 300.000 καταναλωτές που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin