Tuesday, November 20, 2012

Ρήτρα Δραχμής Ζητούσε η Siemens για Έργο της ΔΕΗ

Άγονος κρίθηκε από τη ΔΕΗ ο επίμαχος διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την εταιρία, η μοναδική οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας Siemens-Prysmian Powerlink-Nexans Norway έθεσε όρους και προϋποθέσεις που οδηγούσαν σε σοβαρές αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στη διακήρυξη όρους.


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκτός από τη μεγάλη απόκλιση του τιμήματος των 550 εκατ. ευρώ έναντι 400 εκατ. που προέβλεπε η προκήρυξη, η κοινοπραξία της Siemens ζητούσε σειρά εγγυήσεων για να διασφαλίσει ότι θα πάρει τα χρήματά της, τις οποίες οι αρμόδιοι στον ΑΔΜΗΕ που τρέχουν τον λογαριασμό χαρακτηρίζουν υπερβολικές.


Εκτός αυτού, ζητούσαν "ρήτρα δραχμής" αλλά και "ρήτρα κορόνας" με το επιχείρημα της αβεβαιότητας για τη διακύμανση του ευρώ.


Πηγές του ΑΔΜΗΕ αναφέρουν ότι προκάλεσε έκπληξη το ύψος του τιμήματος αλλά και οι δεσμεύσεις για τη διασφάλισή του που ζητούσε η κοινοπραξία, στις οποίες δεν αναφέρθηκαν, αλλά τόνισαν χαρακτηριστικά ότι η "ρήτρα κορόνας" είναι το λιγότερο μπροστά σε αυτές.


(από www.euro2day.gr, 20/11/2012)

.energia.gr
20/11/12
------

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin