Tuesday, November 06, 2012

Αθήνα και Ρώμη στο στόχαστρο της Κίνας για τα ηλιακά πάνελ

Κλιμακώθηκε χθες (5 Νοεμβρίου) η σύγκρουση ΕΕ-Κίνας για τα ηλιακά πάνελ, καθώς η Κίνα κατήγγειλε στον ΠΟΕ ότι Ιταλία και Ελλάδα ευνοούν αθέμιτα τους εγχώριους παρόχους.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας Euractive, η Κίνα, η μεγαλύτερη παραγωγός ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, κατηγόρησε την ΕΕ ότι παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου, αφού πρώτα προειδοποίησε ότι θα μπλοκάρει τις εισαγωγές ηλιακής τεχνολογίας από την Ευρώπη.


Είπε ότι η ουσία της καταγγελίας επικεντρώνεται στις προσφορές υψηλότερων τιμών ηλεκτρισμού από Ρώμη και Αθήνα σε παραγωγούς ηλιακής ενέργειας που χρησιμοποιούν κυρίως εγχώρια προϊόντα.
Οι ανησυχίες ότι η οικονομική κρίση θα επέφερε διαμάχες λόγω του αυξανόμενου προστατευτισμού απεδείχθησαν λανθασμένες.. μέχρι και φέτος. Κατά το 2012, ο ΠΟΕ έλαβε 25 καταγγελίες σε σύγκριση με τις 8 του 2011. Οι αναλυτές κατηγορούν την μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης φέτος, για την πρόκληση μιας σειράς διαμαχών, όπως αυτή του Μεξικό και των ΗΠΑ εναντίον της Αργεντινής, λόγω των περιορισμών στις εισαγωγές κρέατος και φρούτων της τελευταίας, όπως επίσης και οι αντιδράσεις της Βραζιλίας για τα μέτρα αντιντάμπινγκ της Ν. Αφρικής στο βραζιλιάνικο κατεψυγμένο κρέας.
.agrotypos.gr
6/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin