Friday, November 16, 2012

Επικυρώθηκε η συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για τις ΑΠΕ

Στην επικύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ για συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, προέβη σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων με νόμο που ψήφισε ομόφωνα στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειάς της.
Η Συμφωνία υπογράφθηκε στη Λευκωσία στις 3 Νοεμβρίου 2011 και, όπως ανέφερε στη Βουλή εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αυτή έχει επικυρωθεί και από το κράτος του Ισραήλ και έχει ήδη συσταθεί η ομάδα που θα λειτουργεί ως σημείο επαφής δυνάμει της Συμφωνίας.
Στόχος είναι η συνεργασία των αρμόδιων κρατικών Αρχών Κύπρου και Ισραήλ, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ετοιμασία και διαχείριση σχεδίων χορηγιών και επιδότησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης.
Η Συμφωνία αποβλέπει, επίσης, στη σύνταξη και έκδοση νόμων και κανονισμών στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, των οικιακών συσκευών και της κατηγοριοποίησής τους, την ανάπτυξη κατάλληλης μεθοδολογίας και κατάλληλου λογισμικού για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων στον οικιακό τομέα και την προετοιμασία της ενεργειακής πιστοποίησης των κτιρίων. Ειδικές πρόνοιες υπάρχουν στη Συμφωνία και για τους ενεργειακούς ελέγχους και τη διενέργεια μελετών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την επιθεώρηση λεβήτων και συστημάτων κλιματισμού, καθώς και για εργαστηριακούς ελέγχους ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού.
 .energypress.gr
16/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin