Thursday, November 08, 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτήθηκε ο κ.Σόλων Κασίνης από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλων Κασίνης δήλωσε ότι παραιτείται από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία υπό την παρούσα της δομή.
“Είναι γεγονός ότι μίλησα στον Υπουργό και εκδήλωσα την πρόθεσή μου να υποβάλω παραίτηση και θα του το στείλω και γραπτώς εντός της ημέρας”, ανέφερε ο κ. Κασίνης σε δηλώσεις στο περιθώριο του συνεδρίου με τίτλο “Doing Business with Israel”.

Αναφερόμενος στους λόγους παραίτησής του, ο κ. Κασίνης είπε ότι πρόκειται για διάφορους λόγος “μεταξύ των οποίων ορισμένα άρθρα του καταστατικού της εταιρείας όπου φέρεται η εταιρεία να καθορίζει, να ελέγχει τα συμβόλαια των άλλων εταιρειών”, προσθέτοντας ότι “η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει η εταιρεία να μείνει στα εμπορικά της μόνο καθήκοντα”.
“Δεν μπορεί να ελέγχει τις άλλες εταιρείες, δεν θα υπάρχει διαφάνεια και ούτε θα μας εμπιστεύονται άλλες χώρες και άλλες εταιρείες και ούτε και επιτρέπεται από την ΕΕ”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι στην απόφασή του έπαιξαν ρόλο και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Υπουργού και Βουλής για το όλο θέμα.
“Νομίζω ότι αυτά τα θέματα είναι εθνικής σημασίας και πρέπει οπωσδήποτε ο Υπουργός, όπως τον παρακάλεσα, να βρεθεί και να τα βρουν με τη Βουλή, είναι υψίστης σημασίας”, συμπλήρωσε.
Αναφέρθηκε επίσης στο ότι του ζητήθηκε, υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύων των εκτελεστικών μελών της ΚΡΕΤΥΚ, να υποβάλει αίτηση στο Συνεργατισμό για χρηματοδότηση έτσι ώστε να εργοδοτηθούν τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας.
Όπως είπε, ζήτησε από τον Υπουργό να υποβάλει ο ίδιος αίτηση αφού – όπως εξήγησε – είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προς το παρόν.
“Νομίζω ότι προσπάθησα όσο το δυνατόν να βοηθήσω και θα συνεχίσω να βοηθώ από τη θέση του Διευθυντή σε ό,τι μου ζητήσει, αλλά να είμαι μέλος αυτής της εταιρείας υπό τη σημερινή της δομή και με τις διαφορές οι οποίες υπάρχουν νομίζω ότι δεν μπορώ να προσφέρω”, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα χρηματοδότησης της εταιρείας, ο κ., Κασίνης απάντησε λέγοντας “οπωσδήποτε”, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπογραφούν συμβόλαια με τους εκτελεστικούς.
 .onlycy.com
8/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin