Tuesday, October 16, 2012

Handelsblatt: «Νέα Νορβηγία» η Ελλάδα

Άρθρο αφιερωμένο στις προοπτικές που δίνει στην Ελλάδα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοανανθράκων που διαθέτει δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Στο άρθρο, το οποίο μάλιστα φέρει τον τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο, γίνεται λόγος για τις ελπίδες που η χώρα μας τρέφει για λύση μέρους του οικονομικού της προβλήματος εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό της πλούτο.

Όπως αναμεταδίδει το Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο. Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ότι το φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα αποθέματα και μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης. Εικάζεται ότι και στο Αιγαίου υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Αθήνα και Αγκυρα. Για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδα θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη.
 energypress.gr
16/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin