Friday, October 12, 2012

Η Ε. Θεοχάρους ζητά κονδύλια για την αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου

ΤΗΝ αντικατάσταση των απαρχαιωμένων αγωγών αμιάντου, που υπάρχουν στο υδρευτικό σύστημα της Κύπρου, αλλά και όπου αλλού χρησιμοποιείται το εν λόγω υλικό, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους.
Η κ. Θεοχάρους μίλησε χθες ενώπιον της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε σχετική με το θέμα έκθεση, που αφορά στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία των πολιτών η μόλυνση του περιβάλλοντος από ενεργές ίνες αμιάντου στα αμιαντωρυχεία και η χρήση του αμίαντου.


Η κ. Θεοχάρους, που είναι εισηγήτρια του ΕΛΚ επί της γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Προστασίας των Τροφίμων για την Έκθεση «σχετικά με απειλές για την υγεία στον χώρο εργασίας λόγω αμιάντου και τις προοπτικές πλήρους εξάλειψης του υπάρχοντος αμιάντου», τόνισε ότι η Κύπρος είναι περιοχή της Ευρώπης που υπέφερε και υποφέρει από τον αμίαντο, και καταμετρά αρκετά περιστατικά μεσοθηλιώματος και ασβέστωσης.
Ανέφερε ότι διατέθηκαν κονδύλια από την Ε.Ε. για την αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου, αλλά η αντικατάσταση κάλυψε μόνο την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. Τώρα, πρόσθεσε, είναι η ώρα για να αντικατασταθούν και οι αγωγοί στις ελεύθερες περιοχές. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κ. Θεοχάρους κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει ενδελεχώς τόσο τις επιπτώσεις από τη χρήση του αμιάντου όσο και τις δυνατότητες εξάλειψής τους. 
sigmalive.com/simerini
12/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin