Sunday, October 14, 2012

Αμείωτη η υπεραλίευση στην Τριχωνίδα

Φωτισμένη... πολιτεία, μοιάζει η λίμνη Τριχωνίδα πολλά βράδια, όταν δεκάδες βάρκες αλιεύουν σε αυτήν με λάμπες, χωρίς όμως να έχουν τις σχετικές άδειες.

Χρειάζεται τροποποίηση στην νομοθεσία λέει το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας.


Η υπεραλίευση συνεχίζει να είναι το βασικότερο πρόβλημα στην λίμνη Τριχωνίδα, αφού όλο και περισσότεροι ψαράδες, επαγγελματίες και μη συνωστίζονται σε αυτήν, αλιεύοντας μεγάλες ποσότητες αθερίνας, χωρίς να ελέγχονται για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ή για το πλήθος των ψαριών που αλιεύουν.


Τα σκάφη η της Αστυνομίας, είναι ακινητοποιημένα και οι περιπολίες πλέον σπάνιες, στο πλαίσιο των ευρύτερων περικοπών. αφού συνήθως δεν υπάρχουν καύσιμα, ούτε για τα περιπολικά, ποσό δε για τα σκάφη.


Άδεια για να αλιεύουν στην Τριχωνίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έχουν μόλις... τρία αλιευτικά, αλλά φυσικά αυτά που κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά, είναι πολύ περισσότερα και γενικά η εικόνα που υπάρχει είναι αυτή της πλήρους αταξίας.


Το Τμήμα Αλιείας στην Αιτωλ/νία, επισημαίνει πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά όλα ξεκινάνε μάλλον από την σχετική νομοθεσία, που πλέον θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, π.χ. να προβλέπονται ρυθμίσεις και για την ερασιτεχνική αλιεία.


"Η νομοθεσία χρειάζεται αλλαγές. Εμείς έχουμε στείλει αρμοδίως έγγραφα ώστε να αναθεωρηθεί και να ισχύουν λογικές απαγορεύσεις", τονίζει χαρακτηριστικά ο Β. Δημητρίου, προϊστάμενος στο Τμήμα Αλιείας της Αιτωλ/νίας.


Πηγή: thebest.gr

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=180185&catID=5
14/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin