Monday, October 29, 2012

Σε κοινό, ενεργειακό "αγώνα" Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ

Το συντονισμό των ενεργειών Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, σχετικά με θέματα κοινού ενδιαφέροντος κυρίως ως προς τα σχεδιαζόμενα έργα ενεργειακών διασυνδέσεων των τριών πλευρών, συζήτησαν στο Ισραήλ αντιπροσωπείες των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και Ελλάδας (ΡΑΕ) στη διάρκεια επίσκεψής τους στο Ισραήλ κατά το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Γιώργος Σιαμμάς, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και το Μέλος Κύπρος Κυπριανίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρισμού του Ισραήλ με επικεφαλής την Πρόεδρό της, Όριτ Φάρκας - Χάκοεν, με τη Ρυθμιστική Αρχή Αερίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Γιόσουα Στερν, καθώς και με την Κρατική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρό της, Γιάκοβ Χάιν.
"Οι ΡΑΕΚ και ΡΑΕ", συνεχίζει η ανακοίνωση, "γνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στα ενεργειακά ζητήματα και τις θετικές εξελίξεις μετά την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο και το Ισραήλ".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας "είναι πεπεισμένες ότι η τριμερής συνεργασία θα συμβάλει τα μέγιστα προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας των χωρών τους, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στη λήψη καθοριστικών ρυθμιστικών αποφάσεων πάνω σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την κάθε πλευρά". 
 .sigmalive.com/inbusiness

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin