Friday, October 12, 2012

Οικιακά φωτοβολταϊκά: “νίκη” χαρακτηρίζει την άρση κορεσμού στην Πελοπόννησο ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση της ΡΑΕ να άρει τον αποκλεισμό από την αδειοδοτική διαδικασία λόγω δήθεν κορεσμού του δικτύου των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Πελοπόννησο έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι η αρχική απόφαση (22/08/2012) για αποκλεισμό των οικακών φωτοβολταϊκών ήταν και έωλη και σκόπιμη, αφού δεν βασιζόταν σε τεχνικά δεδομένα αλλά υπέκρυπτε πολιτικές σκοπιμότητες” υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα ανέδειξαν “με συνεχείς, τεκμηριωμένες παρεμβάσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο” οι βουλευτές του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ακόμα στον “ανταγωνισμό” ανάμεσα στις μεγάλες επενδύσεις fast-track και στα μικρά φωτοβολταϊκά παραπέμποντας σε ερώτηση βουλευτών της 5ης Σεπτεμβρίου: «πώς γίνεται το δίκτυο να επιβαρύνεται σε σημείο κορεσμού από τις οικιακές εγκαταστάσεις των 10kW εντός μάλιστα αστικού ιστού και να μην εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα κορεσμού σε περιπτώσεις fast track επενδύσεων πολλών μεγαβάτ;».

“Οι αντιδράσεις και αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δικαιώνονται απολύτως και εναρμονίζονται πλήρως με τις δίκαιες διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν από τις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματικούς φορείς του κλάδου.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών του χώρου των ΑΠΕ, της τροικας και της κυρίας Μέρκελ (πρόγραμμα Ήλιος) επιχειρώντας να προωθήσει τις μνημονιακές πολιτικές και στον κλάδο της ενέργειας που βρίσκεται άλλωστε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της τρόικας εξωτερικού. Η χθεσινή απόφαση της ΡΑΕ επιβεβαιώνει ότι ο συντονισμένος αγώνας των κοινωνικών και αριστερών-προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων μπορεί να πετύχει νίκες και να ανατρέψει δυσμενείς για το λαό αποφάσεις της συγκυβέρνησης” καταλήγει η ανακοίνωση.
econews gr
12/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin