Sunday, September 09, 2012

Τα Κυπριακά Πετρέλαια χρυσώνουν οκτώ εργαζομένους που απολύονται

Το ποσό των 2.1 εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να παραχωρήσει η Κυπριακή Εταιρεία Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών ως αποζημίωση σε οκτώ εργαζόμενους, οι οποίοι απολύονται λόγω πλεονασμού. Επιπρόσθετα, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν ποσό που αγγίζει τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ  που αποτελεί το ταμείο προνοίας τους.

Οι απολυθέντες είναι εργαζόμενοι με υπηρεσία 20 ετών χρόνια ή και λιγότερη και μεταξύ αυτών είναι τεχνικοί και εργάτες.



Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, η ΚΕΑΠ, μελετά την καταβολή αποζημίωσης ύψους €2,1 εκατ. Η κρατική εταιρεία αποτελεί τη μετεξέλιξη των διυλιστηρίων στη Λάρνακα, είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και ελέγχεται πλήρως από το κράτος.


Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση  η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι απολυθέντες θα λάβουν αποζημίωση που θα κυμαίνεται από €131.000 - €370.000. Επιπρόσθετα, θα επωφεληθούν από το ταμείο προνοίας ποσών που θα κυμαίνονται από €155.000 - €600.000.


Ειδικότερα, η διεύθυνση της Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών έδωσε επιστολές απόλυσης λόγω πλεονασμού σε έξι εργαζόμενους και σύντομα θα δώσει σε ακόμη δύο.


Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΑΠ, Στέλιος Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του «Φ», σημειώνοντας ότι το ζήτημα του ύψους της αποζημίωσης των απολυθέντων εκκρεμεί ενώπιον της διοίκησης και δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση ακόμη.


Ερωτηθείς πού θα εξεύρει η εταιρεία τέτοιο μεγάλο ποσό για να αποζημιώσει τους πλεονάζοντες, ο πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε ότι συστηματικά από το 2004 μέρος των κερδών της εταιρείας κατατίθεται σε ένα ταμείο, το κεφάλαιο του οποίου υπερβαίνει το €1,5 εκατ. και έτσι σε μεγάλο βαθμό είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

protothema gr
9/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin