Monday, September 10, 2012

Διαμαρτυρία για την παρούσα ΚΑΠ της ΕΕ από τους Φίλους της Γης


Στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό βρέθηκαν την Κυριακή οι Φίλοι της Γης Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών σε μια εκδήλωση-διαμαρτυρία για την παρούσα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Φίλοι της Γης Κύπρου αναφέρουν πως η εκδήλωση αποτελεί την έναρξη της εκστρατείας των Young Friends of the Earth Europe με τίτλο reCAP, για την αναδιάρθρωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ.

Οι Φίλοι της Γης οραματίζονται ένα σύστημα Διατροφής και Γεωργίας βασισμένο πάνω σε ενότητες μικρής και τοπικής παραγωγής, σε ισορροπία με το οικοσύστημα του πλανήτη μας, το οποίο θα παράγει οικονομικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα.
Εθελοντές από τις δύο οργανώσεις μοίρασαν βιολογικά προϊόντα στους παρευρισκομένους, τόσο στην πλατεία, όσο και στις παρακείμενες καφετερίες, καθώς και ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τις θέσεις των Φίλων της Γης για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ της ΕΕ.
Οι 27 Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ μαζί με τις αντιπροσωπείες τους πέρασαν από το χώρο της εκδήλωσης και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα βιολογικά προϊόντα, ενώ οι Φίλοι της Γης Κύπρου παρέδωσαν στον Υπουργό Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σοφοκλή Αλετράρη ευχετήρια κάρτα για τα 50χρονά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και τις επίσημες θέσεις των Φίλων της Γης για την αναδιάρθρωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. 
kathimerini cy
10/9

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin