Friday, September 21, 2012

Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, ακόμα και εξόδου της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, στην περίπτωση που τα μέτρα της τρόικας είναι οδυνηρά δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Μιλώντας στο 24h, o κ. Κυπριανού τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά «αν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Κυριάκου λαού», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα θα πεισματώσουμε......



 Ανέφερε δε ότι το κόμμα του διαχρονικά είχε επιφυλάξεις για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. και κατ’ επέκταση και στην ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει μελέτη τόσο για το τι έχει φέρει η είσοδος μας στο ευρώ όσο και για τι θα επιφέρει μια έξοδος μας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
«Είχαμε συμφωνήσει το 1995 να προχωρήσει η πορεία ένταξης, θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις, ότι αυτό θα βοηθούσε στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού και ότι θα διαφυλάσσονταν τα συμφέροντα και τα κεκτημένα των εργαζομένων. Σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις δεν βοήθησε η ένταξη μας», είπε ο κ. Κυπριανού.
sigmalive com (+video)
21/9/12
-
  • Εκπρόσωπος: Για την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ
Για την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, ξεκαθαρίζει με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Στη δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποδεικνύει ακόμη πως την ώρα που η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης για εξασφάλιση δανείου, «αυτό που προέχει είναι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα για να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους, για να υπερασπιστούμε τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, για να διασφαλίσουμε την προοπτική της οικονομίας του τόπου μας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας μας».
onlycy.com
21/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin