Friday, August 31, 2012

Κύπρος: Η Λευκωσία άνοιξε δρόμους στα θέματα των υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ, τόνισε ο υπουργός 'Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος

Θέματα άμυνας, αλλά και θέματα που αφορούν τις μεγάλες, όπως τις χαρακτήρισε, στρατηγικές επιλογές τής Κυπριακής Δημοκρατίας στα ζητήματα τής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και την Κυπριακή ΑΟΖ, συζήτησε ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τον πρόεδρο τού ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη.
«Θεωρούμε ότι η Κύπρος στα θέματα αυτά έχει κάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές, με τις οποίες άνοιξε δρόμους», τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε τις συγκεκριμένες επιλογές από πάρα πολύ κοντά».

Στις συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είπε ο υπουργός, εξετάστηκαν και τα θέματα της δικής του αρμοδιότητας και τόνισε ότι έκανε σαφές πως ακόμη και μέσα στις καταιγίδες, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, «η Ελληνική Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι εδώ, δίπλα στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί είναι κομμάτι του Ελληνισμού εκλεκτό και βασανισμένο». Οι τύχες μας είναι αλληλένδετες και σε ό,τι αφορά τα θέματα άμυνας, δήλωσε και επανέλαβε ότι το υπουργείο, του οποίου προΐσταται, πρέπει να θεωρείται προέκταση του υπουργείου 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επιστρέφει αργά απόψε στην Αθήνα, ανέφερε ότι με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ολοκλήρωσε μια περιεκτική σε συναντήσεις και συνομιλίες επίσκεψη στην Κύπρο, η οποία επέλεξε να είναι η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό με την ιδιότητά του ως υπουργού 'Αμυνας τής Ελλάδος.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό «φίλο και γνωστό προασπιστή των συμφερόντων τού Κυπριακού Ελληνισμού».
Συζητήσαμε, είπε, τα θέματα που αφορούν τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα, περιλαμβανομένων και των αμυντικών δυνατοτήτων και της συνεργασίας των δύο χωρών. «Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, «γιατί ο υπουργός δεν περιορίζεται στις φραστικές στηρίξεις, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα επιδιώκει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας, που ενδεχόμενα να λείπει από τον Κυπριακό Ελληνισμό». Ανεξάρτητα των προβλημάτων που η Ελλάδα αντιμετωπίζει, ένα είναι το μήνυμα, ότι παραμένει στο πλευρό μας και αυτό έχει ύψιστη σημασία, κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

31/8/12
-

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ/Signatures to support the proclamation of the Greek EEZ 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin