Friday, August 24, 2012

Συνάντηση του ΠΑΣΥΦ με Στελέχη του ΥΠΑΝ

Με τον κ. Νικόλαο Πευκιανάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συναντήθηκε χθες το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ).

Κατά τη συνάντηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον σύνδεσμο ως ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική, το προεδρείο του ΠΑΣΥΦ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών από τα πρόσφατα (αλλά και τα προαναγγελθέντα) μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι δημιουργείται πολύ αρνητικό κλίμα για οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα, καθώς το κράτος εμφανίζεται αφερέγγυο και «επιθετικό» απέναντι στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
«Πρόκειται για “αυτογκόλ” τη στιγμή που πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για να βγεί ο τόπος από τη ύφεση», όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.
Επισημάνθηκε, για παράδειγμα, ότι η αναστολή εξέτασης νέων αιτήσεων οδηγεί σε κατάρρευση το μεγάλο «πράσινο» project που έχει δρομολογηθεί στην Κρήτη από εταιρεία λαϊκής βάσης, για την ανάπτυξη σταθμών ΑΠΕ και μεταφορά του ρεύματος στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Επιπλέον, με την αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και με το «πάγωμα» αξιολόγησης των παλαιών, το ΥΠΕΚΑ το μόνο που θα καταφέρει είναι να ευνοήσει το παράνομο και νόμιμο εμπόριο υφιστάμενων αδειών, με τεράστια κεφάλαια να αλλάζουν χέρια χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να φορολογούνται.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής θα είναι να μπει σε ύφεση και ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, με χιλιάδες θέσεις άμεσης και έμμεσης εργασίας να χάνονται, αλλά και το δημόσιο να χάνει τα φορολογικά και άλλα έσοδα που του εξασφάλιζε η ομαλή ανάπτυξη του κλάδου.
24/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin