Sunday, August 12, 2012

Πρωτοβουλία Μπαν Κι-Μουν για την προστασία των ωκεανών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν παρουσίασε σήμερα στη Νότια Κορέα πρωτοβουλία για την προστασία των ωκεανών από τη ρύπανση, την υπεραλιεία και την άνοδο της στάθμης των υδάτων που απειλεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον Μπαν Κι-μουν, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καταστήσει πιο αποτελεσματικό, στους κόλπους του ΟΗΕ, το συντονισμό των προσπαθειών για την προστασία των ωκεανών που κινδυνεύουν.

"Οι ωκεανοί μας θερμαίνονται και επεκτείνονται», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε ομιλία του στο Γεοζού, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας, στη διάρκεια διάσκεψης για τα 30 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.
"Κινδυνεύουμε με μη αναστρέψιμες αλλαγές σε διαδικασίες που μόλις καταλαβαίνουμε.Η οξίνιση των ωκεανών απειλεί τη βάση της ζωής στους ωκεανούς και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί με επανασχεδιασμό του παγκόσμιου χάρτη σε βάρος εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων», προειδοποίησε ο Μπαν Κι-μουν.
Μια επιτροπή υψηλού επιπέδου πρόκειται να συγκροτηθεί για να εφαρμόσει το σχέδιο δράσης. Θα την απαρτίζουν πολιτικοί, επιστήμονες, ωκεανογράφοι, αντιπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και υπεύθυνοι οργανώσεων του ΟΗΕ που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
12/8/12 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin