Thursday, August 16, 2012

Να μην συναινέσει στην επανένταξη της Ειδικής Γραμματείας Δασών καλούν τον πρωθυπουργό οι Γ. Μανιάτης και Β. Κεγκέρογλου

Να επανεξετάσει την πρόταση που του έχει γίνει και να αρνηθεί να υπογράψει μια απόφαση για τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πίσω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «που θα σημάνει σημαντική περιβαλλοντική, αναπτυξιακή και θεσμική οπισθοδρόμηση», καλούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα ΥΠΕΚΑ Βασίλης Κεγκέρογλου.


Σε σχετική τους δήλωση, οι κ.κ. Μανιάτης και Κεγκέρογλου αναφέρουν ότι «παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν κατά τις συναντήσεις της διακομματικής επιτροπής και χωρίς πλήρη ενημέρωση του πρωθυπουργού για όλες τις διαστάσεις του θέματος, κάποιοι αποφάσισαν τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το ΥΠΕΚΑ, όπου είχε ενταχθεί το 2009, πίσω πάλι στο ΥΠΑΑΤ, υπακούοντας έτσι στις γνωστές από χρόνια συντεχνιακές αντιλήψεις της ακινησίας και της στασιμότητας». Κάνουν δε λόγο για απόφαση που αποτελεί, όπως υποστηρίζουν, «αναμφισβήτητη οπισθοδρόμηση, τόσο αναφορικά με την ίδια την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και ιδιαίτερα του δασικού περιβάλλοντος της χώρας, όσο και αναφορικά με τη θεσμική λειτουργία του κράτους». «Δεν υπάρχει καμιά χώρα στον κόσμο, όπου τα δάση δεν ανήκουν στο αντίστοιχο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής», συμπληρώνουν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής του Κινήματος για θέματα ΥΠΕΚΑ και διερωτούνται: «Θα αποτελέσουμε, μια ακόμα κακοφωνία, στα προφανή και αυτονόητα της παγκόσμιας κοινότητας;».
Αναφέρουν επίσης ότι, στα δυόμισι περίπου χρόνια που πέρασαν, όλη η κοινωνία «διαπίστωσε τη σημαντική πρόοδο που έγινε σε λιμνάζοντα για δεκαετίες θέματα, όπως η κατάρτιση και κύρωση δασικών χαρτών, η προώθηση του κτηματολογίου στις δασικές περιοχές, η περιβαλλοντική αδειοδότηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η λήψη μέτρων προστασίας, κ.ά.».

16/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin