Sunday, August 12, 2012

Βελτιώνεται η κατάσταση στο Αγιον Ορος

ΒΟΗΘΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
Καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς του Αγίου Ορους με τη βοήθεια και της βροχής που έπεσε χθες βράδυ. Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα ξανάρχισαν τις ρίψεις προκειμένου να περιορίσουν κάθε εστία που μπορεί να απειλήσει με αναζωπύρωση. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργος χαρακτήρισε μάλιστα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ως υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν αργά χθες λόγω τους σκότους τις ρίψεις και οι δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και στρατιώτες που επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή συνέχισαν όλο το βράδυ από ξηράς το έργο της πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν χθες βράδυ σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και εντοπίζεται ανάμεσα στις θέσεις Πρώτο Νερό και Γιοβάνιτσα, σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία εξακολουθεί να μην απειλείται.
Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών, ενώ σε διάσπαρτα σημεία εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Νωρίτερα το απόγευμα έγινε σύσκεψη στην περιοχή της Γιοβάνιτσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Μάξιμος, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι Μοναστηριών κ.ά.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κασμίρογλου χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά. Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι τα Μοναστήρια δεν διατρέχουν κίνδυνο κι ότι δεν τίθεται θέμα εκκένωσής τους.
Να σημειωθεί ότι η πλησιέστερη προς το πύρινο μέτωπο Μονή είναι αυτή της Χιλανδαρίου, όπου εγκαταβιούν αρκετοί Σέρβοι μοναχοί.
12/8/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin