Monday, July 30, 2012

Η «όρκα» της Samsung μεταφέρει γιγάντιες ανεμογεννήτριες

Το Pacific Orca παραδόθηκε στη Swire Pacific Offshore Operations, με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία θα το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανεμογεννήτριες για λογαριασμό του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της Δανίας DONG Energy (Πηγή: www.shi.samsung.co.kr).
Η Samsung Heavy Industries, θυγατρική της νοτιοκορεατικής Samsung, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον κόσμο.

Το Pacific Orca παραδόθηκε στη Swire Pacific Offshore Operations, με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία θα το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανεμογεννήτριες για λογαριασμό του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της Δανίας DONG Energy.
Το όνομα «Όρκα του Ειρηνικού» δεν είναι τυχαίο: το πλοίο έχει μήκος 161 μέτρα, πλάτος 49 και βάθος 10,4 μέτρα. Κάθε φορά που σαλπάρει, θα μπορεί να μεταφέρει και να εγκαθιστά έως 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3,6 MW καθώς και τα θεμέλιά τους, σε βάθος έως και 60 μέτρων που, σύμφωνα με την εταιρία, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
«Κοιτάζοντας» στο μέλλον, οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι το Pacific Orca επιτρέπει την εγκατάσταση και πολύ μεγαλύτερων ανεμογεννητριών –ισχύος από 10 MW και πάνω- που αναπτύσσουν όμιλοι του κλάδου, όπως η Vestas, η Siemens και η GE.
«Το γεγονός ότι κατασκευάσαμε με επιτυχία αυτό το σκάφος εγκατάστασης αιολικών πάρκων -το μεγαλύτερο του κόσμου- εγγυάται την ανταγωνιστικότητά μας σε αντίστοιχα έργα στο μέλλον», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Heavy Industries Ροχ Ιν-Σικ. «Αναμένουμε επίσης ότι αυτό το επίτευγμα θα οδηγήσει σε συνεργασίες ανάμεσα στο σκέλος της S.H.I. που κατασκευάζει πλοία και στον κλάδο της αιολικής ενέργειας.» Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Swire Pacific Offshore Νιλ Γκλεν χαρακτήρισε την παράδοση του Pacific Orca «ορόσημο για τη βιομηχανία».
Η S.H.I. έχει στα σκαριά ένα ακόμη σκάφος τέτοιου τύπου, πάλι για λογαριασμό της S.P.O. Το Pacific Osprey αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του έτους για να χρησιμοποιηθεί στο μεγάλο πρότζεκτ Dan Tysk, ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 400 MW στη Βόρειο Θάλασσα, μεταξύ Γερμανίας και Δανίας. To έργο, που θα φέρει την υπογραφή της Vattenfal Windkraft, θα αποτελείται από 80 ανεμογεννήτριες Siemens ισχύος 3,6 MW η καθεμία, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.
NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:32

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin