Thursday, July 12, 2012

ΥΠΕΚΑ: Ανακοίνωση σχετικά με την υπέρβαση του ορίου όζοντος - σύσταση για σήμερα το απόγευμα αλλά και για αύριο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας, σήμερα 12 Ιουλίου 2012, λόγω των δυσμενών για τη ρύπανση μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και θερμοκρασιακή αναστροφή), έφθασε σε μέτρια επίπεδα ως προς το όζον (Ο3) στην περιφέρεια της πόλης. Οι υπόλοιποι ρύποι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.
Η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε μέχρι τις 14 η ώρα ήταν  236  μg/m3, στο σταθμό Θρακομακεδόνες στις 14:00.
Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν   δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα αλλά και για αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
·        Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
·        Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
·        Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
·        Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις μας. Η εξέλιξη των τιμών ρύπανσης παρακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών για το όζον, θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση τόσο για τα επίπεδα ρύπανσης όσο και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προφύλαξη του πληθυσμού

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin