Saturday, July 14, 2012

Άδειες σε Σειρά Μεγάλων Φωτοβολταϊκών Απένειμε η ΡΑΕ

Μπαράζ παραχώρησης αδειών παραγωγής σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες από τη ΡΑΕ προς διάφορες επιχειρήσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, πολλά εκ των οποίων σχεδιάζονται να έχουν αρκετά μεγάλη ισχύ πλέον των 20 MW. Πρωταγωνίστρια στις αδειοδοτήσεις είναι η EDF, η οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει έξι φωτοβολταϊκά αυτής της κλίμακας.

Οι άδειες αυτές φυσικά δεν μεταφράζονται άμεσα σε έργα, αλλά ασφαλώς υποδηλώνουν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για υλοποίηση φωτοβολταϊκών, παρά τις άσχημες οικονομικές συνθήκες και παρά τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ. Επίσης, εκφράζουν τους έντονους ρυθμούς στους οποίους εργάζεται η ΡΑΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο της.

Το μεγαλύτερο από τα έργα που προτείνονται είναι σχέδιο της EDF και θα έχει ισχύ 46 MW, ενώ προορίζεται να υλοποιηθεί στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Επίσης, η ίδια εταιρεία υπέβαλε αιτήσεις για έργα 20, 28, 20, 15 και 21 MW σε περιοχές της Φλώρινας και του Κιλκίς.

Αντίστοιχα, η εταιρεία Voltera υπέβαλε αίτημα για σταθμό ισχύος 33 MW στη Λιβαδειά και η Ray Light για έργο 35 MW στο Κιλελέρ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πληθώρα προτάσεων για σταθμούς με ισχύ μέχρι 10 MW, όπως θα διαπιστώσει κανείς κοιτώντας την ιστοσελίδα της ΡΑΕ.
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin