Tuesday, July 31, 2012

ΤΕΕ/ΤΚΜ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Να γίνουν οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης

ΥΠΕΡ της απρόσκοπτης υλοποίησης του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει τη λειτουργία δύο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, τάσσεται η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με αφορμή τις αντιδράσεις για το έργο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γαλαμάτη, χαρακτηρίζει τους δύο ΣΜΑ «έργα άμεσης προτεραιότητας, δεδομένου ότι μειώνουν αποτελεσματικά το κόστος, ενώ η λειτουργία τους σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των υπόλοιπων έργων».


Υπογραμμίζει ότι «η μεταφόρτωση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων» και υπενθυμίζει ότι «το επιμελητήριο συμφωνούσε εξαρχής με την αναγκαιότητά τους και υποστήριξε την υλοποίηση του σταθμού στον Φοίνικα όταν είχαν εγερθεί αντιδράσεις από τους κατοίκους».
Σχετικά με τη χωροθέτηση του σταθμού, ο κ. Κονακλίδης ξεκαθαρίζει ότι «οι ΣΜΑ χωροθετούνται συνήθως σε κοινόχρηστα οικόπεδα εντός του αστικού ιστού, κατά το δυνατόν εγγύτερα στο κέντρο βάρους παραγωγής απορριμμάτων των δήμων που εξυπηρετούν, στα όρια του σχεδίου πόλης και σε γειτνίαση με δυναμικούς κυκλοφοριακούς άξονες».

express gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin