Saturday, July 14, 2012

Πόλεμος στις ΑΠΕ της Βουλγαρίας Μετά την Απόφαση της Κυβέρνησης να Ρίξει τις Ταρίφες

Ο βουλγαρικός σύνδεσμος αιολικής ενέργειας ( BGWEA) κατέθεσε μήνυση κατά της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας με αφορμή την απόφαση της τελευταίας να μειώσει τις ταρίφες των αιολικών κατά 22% από αυτό το μήνα.
Ο σύνδεσμος θεωρεί την μείωση της εγγυημένης τιμής υπερβολικά μεγάλη και μη συμβατή με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι ρυθμιστικές αλλαγές θα διώξουν τους υποψήφιους επενδυτές από τη Βουλγαρία και ότι οι επιχειρήσεις «δεν εμπιστεύονται πλέον τις αποφάσεις της αρχής».

Ο διευθυντής του BGWEA, Σεμπάστιαν Νόεθλιχς, δήλωσε σχετικά ότι η μήνυση έγινε ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της ρυθμιστικής αρχής και προκειμένου να υπάρξει ένα καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η απόφαση για την μείωση της ταρίφας ελήφθη από τον υπουργό Ενέργειας, Ντελιάν Ντόμπρεβ, με την δικαιολογία ότι οι ΑΠΕ ήταν υπεύθυνες για τις αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρισμού. Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση απέφυγε νέες αυξήσεις με την απόφασή της να μειώσει τις ταρίφες.
«Οι ασταθείς και αντιφατικές κυβερνητικές κινήσεις ήταν ο λόγος για την ανισόρροπη ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα και για την μαζική εγκατάσταση της πιο ακριβής τεχνολογίας, δηλαδή των φωτοβολταϊκών», σημείωσε ο BGWEA.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin