Sunday, July 22, 2012

Πράσινες κυπριακές παραλίες

ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΤΑ πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Κυπριακές Παραλίες», ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Travel Foundation UK και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Παραλιμνίου και της Green Dot Cyprus, διοργάνωσαν καθαρισμό της ακτής και του βυθού της παραλίας του Fig Tree Bay στον Πρωταρά, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012. Στον καθαρισμό συμμετείχαν πρόσκοποι από το Παραλίμνι, εργαζόμενοι από τον Δήμο, εθελοντές από την εταιρεία Thomas Cook, καθώς και εθελοντές δύτες από την Easy Divers Cyprus.
Χορηγός της διοργάνωσης, ο Δήμος Παραλιμνίου, προσέφερε νερό και χυμούς στους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση. Στο τέλος του καθαρισμού η Green Space Cyprus με τη χρήση green graffiti τοποθέτησε το λογότυπο του προγράμματος στην είσοδο της παραλίας.
Η συνεχιζόμενη αυτή δράση έχει ως σκοπό την αποφόρτιση του βυθού και των ακτών μας από σκουπίδια, την εκπαίδευση, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης που έχει ο καθένας μας με το περιβάλλον. Σίγουρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι συμμετείχαν και προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους, η οποία είχε καθοριστική σημασία για το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα της πρώτης από μια σειρά ενεργειών περιβαλλοντικού χαρακτήρα που έχει προγραμματίσει το πρόγραμμα «Πράσινες Κυπριακές Παραλίες», στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των παραλιών μας.
*Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε και να εμπλακείτε στο πρόγραμμα, στείλτε email στο: greeningcyprusbeaches@csti-cyprus.org ή κάντε like στο facebook: 

SigmaLive 22/7/2012

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin