Saturday, July 21, 2012

«Κρητικά» φωτοβολταικά-Το Ρέθυμνο παίρνει «πρωτιά»

Το φωτοβολταικό σύστημα εγκαταστάθηκε στην οροφή του δημαρχείου του Αγίου Βασιλείου. Έτσι έγινε ο πρώτος δήμος της Κρήτης που επενδύει στην πράσινη ενέργεια.Παρά το μικρό μέγεθος του έργου, τα περιβαλλοντικά οφέλη, σε μια περιοχή της Ελλάδας με μεγάλη ηλιοφάνεια είναι σημαντικά. Όπως και οικονομικά.

Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι 9.900W, ενώ η ετήσια παραγωγή ενέργειας θα ανέρχεται κατ ελάχιστον στις 13.500 kwh και θα δώσει στο δήμο ένα ετήσιο έσοδο τουλάχιστον 6.680 ευρώ.

Κατά την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ελληνικά προιόντα ενώ η συνολική δαπάνη του έργου ανήλθε σε 29.520 ευρώ από δημοτικούς πόρους


Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου ο δήμος Αγίου Βασιλείου γίνεται ο πρώτος δήμος της Κρήτης, ο οποίος ολοκλήρωσε έργο διασύνδεσης φωτοβολταϊκού συστήματος σε στέγη δημοτικών κτιρίων, καθιστώντας αυτόνομη τη λειτουργία του Δημαρχείου.


Τα οφέλη

Οι άνθρωποι του δήμου έχουν υπολογίσει ότι το όφελος από την λειτουργία του φωτοβολταικού αντιστοιχεί με 11.473,15 κιλά/έτος διοξείδιο του άνθρακα, 214,52 κιλά/έτος διοξείδιο του Θείου, 2,96 κιλά/έτος μονοξείδιο του Άνθρακα, 16,27 κιλά/έτος μονοξείδιο του Αζώτου και 11,10 κιλά/έτος ατμοσφαιρικά σωματίδια.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin