Sunday, July 29, 2012

Λειτουργεί το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο

Στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τεκμηρίων της ιστορικής μνήμης και του σπάνιου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής του Γράμμου και της Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος της Βουλής. 

Το πάρκο βρίσκεται στον Γράμμο, σε υψόμετρο 1450 μέτρων, 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς, στο δρόμο προς Πεύκο. 


Όπως δήλωσε στο «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102 FM της ΕΡΤ3, ο επιστημονικός υπεύθυνος του πάρκου, Ραϋμόνδος Αλβανός, στο πάρκο λειτουργεί η έκθεση ιστορικού περιεχομένου με θέμα: «Γράμμος: Διαδρομές στην Ιστορία» και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τον Εμφύλιο Πόλεμο και να ενημερωθούν για τα βασικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου, με έμφαση στην κρίσιμη δεκαετία του 1940. Στις εγκαταστάσεις του πάρκου λειτουργεί ξενώνας 12 δωματίων και εστιατόριο-καφέ καθώς και βιβλιοθήκη προσανατολισμένη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και σε θέματα περιβάλλοντος.
Πηγή: 102 fm
13/7

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin