Saturday, July 28, 2012

Ποια είναι η χρησιμότητα της μεταφοράς νερού από τον Αώο στην Παμβώτιδα;

• Η μεταφορά νερού από τον ποταμό Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα, που αποτελεί πρόταση του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Λευτέρη Καλογιάννη, επανέρχεται στην επικαιρότητα, μέσω της συζήτησης για το Σχέδιο Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων. Για το θέμα αυτό κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς (Ιωαννίνων) και Ηρώ Διώτη (Λάρισας).
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές αναφέρουν ότι το έργο εντάχθηκε στην κατηγορία «έργα δομικών κατασκευών» με τίτλο: «Αξιοποίηση υδατικού δυναμικού Πίνδου με πολλαπλή πολυδύναμη χρήση νερού και υδροηλεκτρική εκμετάλλευση» και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.
  Επισημαίνουν ότι η μελέτη του ΥΠΕΚΑ, δεν εντοπίζει πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού στο λεκανοπέδιο και αναφέρουν ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει για να σταματήσουν οι τοπικές υπεραντλήσεις. Σημειώνουν ότι δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το έργο εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου του λεκανοπεδίου και η μελέτη μεταφοράς νερού από τον Αμάραντο, βρίσκονται κοντά στη φάση της ολοκλήρωσής τους.
Οι κ.κ. Μαντάς – Διώτη, ζητούν να πληροφορηθούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος αν θα επιμείνει το Υπουργείο στην υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς νερού από τον Αώο και να ξεκαθαρίσει τεκμηριωμένα και με επιστημονικά κριτήρια ποια είναι η χρησιμότητα του έργου.

28/7/2012

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin