Sunday, July 15, 2012

Κολυμβητήριο με γεωθερμική ενέργεια

Σε τρεις περίπου μήνες και με τη δύναμη της γεωθερμικής ενέργειας θα λειτουργεί το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας.
Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και θα χαρίσει τόσο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ηλείας ένα χώρο άθλησης και αναψυχής.

Το έργο όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης είχε «παγώσει» καθώς το πρόγραμμα είχε σταματήσει και σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Το νέο κολυμβητήριο θα προσφέρει και οικονομικά οφέλη στο δήμο καθώς οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν με γεωθερμική ενέργεια κάτι το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα ο δήμος να μειώσει το κόστος για τη θέρμανση των νερών της πισίνας τουλάχιστον κατά 60%.


Η μελέτη για την εγκατάσταση και λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος, έγινε από Κέντρο Εναλλασσόμενης Ενέργειας δόθηκε στο δήμο Ήλιδας και έχει ενταχθεί στη συνολική χρηματοδότηση του έργου. "Θα μπορούμε να έχουμε σταθερή θερμοκρασία στο νερό της πισίνας χωρίς να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος.


Σύμφωνα με την μελέτη θα έχουμε εξοικονόμηση της τάξης του 60% ενώ το βασικό τα νερά της πισίνας θα είναι ζεστά και το χειμώνα" επισήμανε ο Γ. Λυμπέρης.



No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin