Monday, July 02, 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη του δυτικού θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα σήμερα, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ζήτημα που μάς αφορά όλους.

Η εκδήλωση που θα γίνει εν πλω, διοργανώνεται από τον πρόεδρο Νίκο Σπ. Φιλίππου και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Βορείου ΕΛλάδος των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, ενώ ομιλητής θα είναι ο καθηγητής ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο, κ. Γιώργος Ζαλίδης.

Σκοπός είναι η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο χρήση του θαλάσσιου πόρου μέσα από τον Σχεδιασμό και την Ανάπτξυξη εργαλείων για την εφαρμογή των δράσεων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) του Θερμαϊκού κόλπου, με πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη και στο πλαίσιο ευρωπαϊκό και εθνικών στραγτηγικών και πολιτικών για την προστασία των υδάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης μπορεί να περιγραφεί ως μία συνεχής συμμετοχική διαδικασία διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων, ο γενικός στόχος της οποίας είναι να αποτρέψει, να ελέγξει ή να αβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στο παράκτιο περιβάλλον.

Ένας ακόμη στόχος της είναι να συνεισφέρει στην αποκατάσταση των υποβαθμισμένων παράκτιων περιοχών και να θέσει σε εφαρμογή τις διαδικασίες βιώσιμης ανάπτυξης με τρόπο αποδεκτό για τα επιμέρους συμφέρονται που συκγεντρώνονται στην Παράκτια Ζώνη, με παράλληλη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήση με την αναχώρηση του πλοίου Κλειώ από τον Λευκό Πύργο στις 19:15.
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ (με καφέ ή αναψυκτικό)

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin