Tuesday, June 05, 2012

Gazprom: «Με Δύο Κλάδους που θα Διασχίζουν την Μαύρη Θάλασσα ο South Stream»

Με δύο κλάδους πρόκειται να κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, τις οποίες αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti. Το ανώτατο στέλεχος του κρατικού κολοσσού φυσικού αερίου της Ρωσίας αποκάλυψε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι η Gazprom θα ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού με δύο παρακλάδια που θα διασχίζουν τον βυθό της Μαύρης Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «σχεδιάζουμε να κατασκευάζουμε δύο κλάδους του αγωγού με δυναμικότητα 15,5 bcm έκαστος, οι οποίοι θα χτιστούν παράλληλα».
Πρόσθεσε ότι έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο μία συνεδρίαση του Δ.Σ. του εταιρείας λειτουργίας του αγωγού με στόχο την πληροφόρηση των μετόχων σχετικά με την επενδυτική απόφαση του πρότζεκτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός South Stream σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή αγορά, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, με 63 δις. κ. μ. φυσικού αερίου.
Εξάλλου, η έναρξη κατασκευής του αγωγού έχει επισπευσθεί για τον Δεκέμβριο του 2012 και όχι για το 2013, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ενώ συνολικά φαίνεται πως θα διαθέτει τέσσερα παρακλάδια, δύο υπό την Μαύρη Θάλασσα, και δύο που θα διατρέχουν τις βαλκανικές χώρες.
Πηγή: Energia.gr
Ecofinder.gr News

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin