Saturday, June 30, 2012

Μειώνει στο μισό τις φ/β ταρίφες η Βουλγαρία - Ακύρωση επενδύσεων

Σε δραστικές περικοπές των επιδοτούμενων τιμών για τις ΑΠΕ προχωρά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας, υπό το φόβο υπερφόρτωσης του εθνικού δικτύου και εκτόξευσης των τιμών του ηλεκτρισμού.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών οι μειώσεις ξεπερνούν το 50% ενώ για τα αιολικά φτάνουν το 22%. Οι νέες ταρίφες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και θα αφορούν τα συστήματα που θα εγκατασταθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεκάδες εταιρίες από την Κίνα, την Αυστρία τη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν σπεύσει να εκμεταλλευτούν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσέφεραν οι, μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα υψηλές ταρίφες στη χώρα, οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αιολικό και ηλιακό δυναμικό εξασφάλιζαν μεγιστοποίηση των επενδύσεων.

Την ανακοίνωση για τη μείωση των εγγυημένων τιμών ακολούθησαν σκληρές δηλώσεις τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές οι οποίοι κάνουν λόγο για αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στον τομέα των ΑΠΕ και για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου.
Παράλληλα, αρκετοί είναι οι επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να ακυρώσουν την κατασκευή έργων ΑΠΕ που είχαν δρομολογήσει καθώς με τα νέα δεδομένα, όπως λένε, οι επενδύσεις κάθε άλλο παρά συμφέρουσες είναι.
ENERGYPRESS

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin