Wednesday, June 27, 2012

Θεσσαλονίκη: Σε περιαστικό φυσικό πάρκο μετατρέπεται η περιοχή του Γαλλικού

Νέο παρατηρητήριο, ξύλινες γέφυρες και κιόσκια τοποθετήθηκαν στο πάρκο του Γαλλικού ποταμού μετά τους βανδαλισμούς που δέχθηκε το πάρκο τις προηγούμενες μέρες. Οι καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ Νεφέλη, με υλικά που εξασφαλίστηκαν μέσω του Φορέα Διαχείρισης και του Πράσινου Ταμείου, επιδιόρθωσαν και συντήρησαν τις υποδομές και πραγματοποίησαν καθαρισμούς.
Το πάρκο δημιουργήθηκε το 2008 και έκτοτε οι υποδομές του έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις (πυροβολισμοί σε πινακίδες, καταστροφή παρατηρητηρίων και ξύλινων γεφυρών, απόθεση σκουπιδιών και μπαζών).

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο φορέας διαχείρισης στοχεύει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις βελτίωσης του Πάρκου, ώστε να εξελιχθεί σε ένα περιαστικό φυσικό πάρκο που θα υποδέχεται τους ντόπιους κατοίκους, τους Θεσσαλονικείς, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εντός του Πάρκου υπάρχουν δύο μικρές λίμνες, με τα αντίστοιχα παρατηρητήρια, στις οποίες συνήθως μπορεί να δει κανείς, ανάλογα με τις εποχές, ερωδιούς, πελεκάνους, κύκνους, αετούς και άλλα είδη αρπακτικών. Η διαδρομή ανάμεσα στις δύο λίμνες προσφέρεται τόσο για περπάτημα, όσο και για πεζοπορία. Σύντομα θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης, ώστε να γίνει πιο πλήρης για τον επισκέπτη η εμπειρία στη φύση.
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού βρίσκεται σε μία πολύτιμη προστατευόμενη φυσική περιοχή –ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία –Αλιάκμονα- που φιλοξενεί σπάνια και προστατευόμενα είδη πουλιών. 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin