Sunday, June 03, 2012

Πώς θα Βρεθούμε Εκτός Ευρωζώνης




Τελικά όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Τελικά ακόμη και ο κ. Τσίπρας. Βλέπετε, οι σε πλήρη σύγχυση έλληνες πολίτες έχοντας συνειδητοποιήσει τον εφιάλτη που επιφυλάσσεται σε μιαν Ελλάδα εκτός ευρώ ομνύουν σε όλες τις σφυγμομετρήσεις ότι τη θέλουν εντός.

Πού λοιπόν το πρόβλημα; Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι όλοι οι ξένοι φίλοι μας ανά την υφήλιο μάς θέλουν εντός του ευρώ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουμε τις σχετικές δεσμεύσεις μας.
Δηλαδή όλα όσα από κοινού με την τρόικα έχουμε συμφωνήσει. Ακόμη και ο νέος Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ απαίτησε να τηρήσουμε όλα τα συμφωνηθέντα, εξ ου και τον ειρωνεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Δυστυχώς όλοι σχεδόν οι φίλοι και σύμμαχοι και τα διεθνή ΜΜΕ κινδυνολογούν και απειλούν την Ελλάδα και τους απείθαρχους και καλοζωισμένους με δανεικά Ελληνες επεμβαίνοντας καθοδηγητικά στο τι πρέπει να πράξουμε. Ετσι κατάφεραν να ενισχύσουν το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιμνημονιακούς, για να επιβεβαιωθεί η ρήση του Ντε Κίρικο πως «αν θες να κατανοήσεις την έννοια του απείρου, σκέψου την ανθρώπινη βλακεία». Εκτός αν όντως πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία εναντίον του περιούσιου ελληνικού λαού, καθώς διαχρονικά πιστεύουμε πως για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα μας φταίνε οι φθονεροί ξένοι.

Ας εξετάσουμε λοιπόν και μία τέτοια εκδοχή με βάση ένα πραγματικό γεγονός και όχι τις εικασίες, στις οποίες δίνουν τα ρέστα τους τα μπλογκ και το τουίτερ. Η Μέρκελ ζήτησε τηλεφωνικά από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί μαζί με τις νέες εκλογές και δημοψήφισμα για το αν οι Ελληνες θέλουν να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη τηρώντας εννοείται και όλες τις συμβατικές της δεσμεύσεις. Το ότι επακολούθησε απόρριψη της ιδέας δεν αρκεί πια. Ηδη οι εκλογές έχουν πολωθεί μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Συνεπώς αυτό που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου και υπήρξε το Βατερλό του υιοθετείται τώρα από την ηγουμένη του μνημονίου Μέρκελ, η οποία μαζί με τους Ολλανδούς, Φινλανδούς, και Αυστριακούς ουσιαστικά μας θέλουν πια εκτός ευρωζώνης και ίσως Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ερεθίζουν την πληγωμένη υπερηφάνειά μας για να ψηφίσουμε «όχι» στο μνημόνιο που σημαίνει όχι και στο ευρώ, όπως προειδοποιεί και ο Αλέκος Αλαβάνος. Αρα υπερψήφιση των αντιμνημονιακών σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός κατά πλειοψηφία απορρίπτει το ευρώ, αφού αυτό είναι αναπόσπαστο με το μνημόνιο. Αντίθετα νίκη των μνημονιακών θα σήμαινε ότι οι Ελληνες αποδέχονται παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις τους, έστω με κάποιες βελτιώσεις.


Αρα (ιδού η σατανική έμπνευση!), οι Ελληνες είναι εκείνοι που αποφασίζουν στις εκλογές αν θα παραμείνουν ή όχι στην ευρωζώνη και δεν θα χρειασθεί να τους αποπέμψουμε εμείς, πράγμα που είναι τυπικά αδύνατον (κατά τους αφελείς), αλλά όμως εφικτό με τρεις νομότυπους τρόπους: α) άμεση διακοπή κάθε δανειακής βοήθειας και αναπόφευκτη άμεση χρεοκοπία της Ελλάδας. Συνεπώς έξοδος από την ευρωζώνη με ελληνική απόφαση, ώστε να αποκτήσουμε και πάλι χρήματα, έστω και δραχμές, αφού κανείς δεν μας δανείζει, β) ακύρωση της ένταξής μας στην ευρωζώνη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω εισδοχής μας με ανακριβή στοιχεία και γ) απόφαση διάλυσης της ευρωζώνης και μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο επανίδρυσή της με αποκλεισμό της Ελλάδας. Εν συνεχεία θα μας αποπέμψουν και από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να απαλλαγούν από έναν ανυπόφορο εταίρο που επιθυμεί να αναδειχθεί σε χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα αντί της κυρίας Παπαρήγα και να τον διαδώσει σ' όλη την Ευρώπη.


(από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ")

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin