Monday, June 25, 2012

Συμφωνεί, υπό όρους, ο ΣΕΦ στη μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά

Η αγορά δεν θα είχε αντίρρηση και για περαιτέρω μελλοντικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των εγγυημένων τιμών, εφόσον συνεχιστεί η μείωση του κόστους των φωτοβολταϊκών, αρκεί οι όποιες αλλαγές να είναι εύλογες και να μην υποσκάπτουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων των μελών του, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η πραγματική αιτία των προβλημάτων ρευστότητας στη αγορά ηλεκτρισμού είναι οι διαρκώς αυξανόμενες επισφάλειες στον κλάδο της προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν επιδεινωθεί από τη στιγμή που η ΔΕΗ επιφορτίστηκε με τη συλλογή του «χαρατσιού» για τα ακίνητα.

«Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ», προσθέτει, «τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από το 2010 και έχουν να κάνουν με τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που τον χρηματοδοτεί και όχι στις ΑΠΕ».


Ο ΣΕΦ επισημαίνει τέλος ότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών αποτελεί τον μόνο ίσως τομέα της οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας και διεθνείς διακρίσεις, καθώς η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών ήταν σε μέγεθος 6η στην Ευρώπη και 10η παγκοσμίως τη χρονιά που πέρασε.

-----------

ΣΕΦ: Βολικοί μύθοι και άβολες αλήθειες για τα Φ/Β

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin